Alati za pristupačnost

Društvo energetičara "POŽEGA" - Požega

Skraćeni naziv: „D.E. POŽEGA“
Registarski broj: 11000017
OIB: 55563601111
Adresa: Stjepana Radića 3, Požega

Datum osnivačke skupštine: 15.02.1980.
Temeljni akt: STATUT 26.02.2016. (usklađen sa Zakonom o udrugama (NN 74/14, 70/17 i 98/19)
Datum upisa u registar: 22.01.1998.

Osobe ovlaštene za zastupanje:
Predsjednik: ANTO BEKIĆ
Mandat: 17.02.2023. (izborna / redovna skupština) – 17.02.2027.
Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tajnik: MATO VUKOVIĆ
Mandat: 17.02.2023. (izborna / redovna skupština) – 17.02.2027.
Kontakt: -

Likvidator: MATO VUKOVIĆ
Kontakt: -

Nomenklatura ciljane skupine: 019 GRAĐANI – OPĆA POPULACIJA
Cilj – opis: ciljevi Društva kao zajednice za unapređenje energetske tehnike i tehničke kulture jesu: unapređivanje i publiciranje opće tehničke kulture iz područja energetike; razvitak i unapređenje energetske tehnike; razvitak i unapređenje struke energetičar; zaštita stručnosti i kvalitete struke energetičar; zaštita prirode javnim radom i publiciranjem tehnika učinkovitog korištenja energije.

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi – opis:
zadaće su Društva da na području svog djelovanja: potiče i uključuje u rad Društvo djelatnike energetske struke; sudjeluje u utvrđivanju prijedloga programa javnih potreba na području iskorištavanja i upotrebe svih vidova energije; stvara i unaređuje materijalne i dr. uvjete zadovoljavanja potreba Društva; djeluje na promicanju stručnog rada i skrbi o osposbljavanju djelatnika u energetskim postrojenjima; organizira oblike znanstvenog i stručnog opismenjavanja članova Društva kao i čimbenike razvitka osobe i ljudskog potencijala u cjelini; potče primjenu tekovina znanosti te organizira i promiče oblike znanstvenog i tehničkog stvaralaštva; pridonosi stjecanju znanja i sposobnosti za primjenu znanstveno-tehničkih dostignuća usmjerenih zadovoljavanju potreba interesa čovjeka, poticanju njegovih stvaralačkih mogućnosti te zaštiti i unapređivanju njegovog radnog i životnog okoliša; obavlja i dr. zadaće koje su utvrđene Zakonom o energetici i tehničkoj kulturi te drugim propisima.

Djelatnost:
13.13. Ostale djelatnosti iz područja tehničke kulture (potiče i uključuje u rad Društvo djelatnike energetske struke; sudjeluje u utvrđivanju prijedloga programa javnih potreba na području iskorštavanja i upotrebe svih vidova energije;)

Područja djelovanja:
Opis: PODRUČJA DJELOVANJA DRUŠTVA SU ENERGETIKA I TEHNIČKA KULTURA
Klasifikacija: 13. TEHNIČKA KULTURA

Gospodarske djelatnosti – opis: -